Hastanemiz Adına Bir İlki Daha Gerçekleştirdik
05 Ocak 2018

Sertifikamız geldi. Çorlu Devlet Hastanesine ve İlçemize hayırlı olsun..

HIMSS Avrupa, dünya üzerindeki hastanelerde süreçleri iyileştirmek ve hastaların daha iyi hizmet almasını sağlamak için geliştirdiği yöntem ve akış modellerini, HIMSS Analitik adı altında uluslararası bir standardizasyon mekanizması haline getirerek EMRAM’ı (Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli) geliştirmiştir. Bu model, hastanelerde hasta güvenliğini maksimum düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. HIMSS Avrupa, bu model ile hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapmakta ve 6. ve 7. Seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında ilan ederek akreditasyon belgesi vermektedir.
T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından 09 KASIM 2017 tarihinde Hastanemiz yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir.
Hastanemiz, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşıladığını pratikte başarılı bir şekilde göstermiş ve Seviye 6 hastanesi olarak tanınmaya başlayan nadir hastanelerden biri olmaya hak kazanmıştır.
Hastanemizde bu önemli başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.